Мета візиту шойгу до білорусі - розконсервування зброї і психологічний тиск

11:11, 04.12.2022
Мета візиту шойгу до білорусі - розконсервування зброї і психологічний тиск

Підписання документів відбулося просто на аеродромі в Мачулищах, а не в будівлі Міністерства оборони чи іншого відомства. (Фото: Міністерство оборони Білорусі)

Вадим Денисенко, радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього вважає, що зустріч невизнаного президента республіки білорусь олександра лукашенка та міністра оборони росії сергія шойгу в мінську була потрібна задля того, щоб вкотре чинити психологічний тиск на Україну, а також велися переговори стосовно розконсервування білоруської зброї, яка потрібна росії для війни.

 

Як інформує УМ, це припущення він висловив 4 грудня в ефірі телемарафону.

 

“Я думаю, тут два моменти. По-перше, це психологічна операція проти України, тому що будь-який подібний візит, звичайно, буде викликати і тривожність, і дуже багато психологічних речей на території України.

 

З іншого боку, так, це підштовхування білорусів до відповідних дій з одного боку, а з іншого — напевно, все ж таки відбувалася розмова про все більшу розконсервацію росією білоруського озброєння, яке зараз законсервоване”, - сказав Денисенко.

 

За його словами, для росіян нині білорусь є одним із головним постачальників зброї. Тим не менш, пори те, що росія збільшує своє угрупування у білорусі, “ударного кулака” там ще немає. “Вони ще не готові до початку наступних дій на території України”, - додав експерт.

 

Нагадаємо, що 3 грудня міністр оборони росії сергій шойгу прибув у суботу до мінська на переговори з міністром оборони білорусі віктором хрєніним, а також зустрівся із лукашенком.

 

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на цю зустріч, зазначивши, що вона увійде до матеріалів звинувачення як розподіл злочинних ролей

 

Як повідомляла УМ, будь-яке намагання білорусі вступити у військове протистояння проти України стане для неї самогубством.