На Запоріжжі окупанти виводять війська з окремих прифронтових міст і селищ

20:04, 01.12.2022
На Запоріжжі окупанти виводять війська з окремих прифронтових міст і селищ

Артудари ЗСУ змушують російських невдах відступати. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Російські окупанти виводять свої військові підрозділи з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів Запорізької області у прифронтовій зоні.

 

Зокрема, за даними української військової розвідки, чимало військових підрозділів загарбників виведено із селища Михайлівка та села Бурчак на Василівщині, а також з райцентру Пологи та сусіднього села Інженерне.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 1 грудня.

 

«За наявною інформацією, російські окупаційні війська відводять окремі підрозділи та готують до евакуації персонал окупаційних адміністрацій населених пунктів тимчасово зайнятої території Запорізької області.

 

Так, з населеного пункту Михайлівка, виїхали підрозділи, що базувалися у місцевому відділку поліції та одному з навчальних закладів.

 

В населених пунктах Пологи та Інженерне окупанти виїжджають з будинків, де вони були розквартировані, вивозять викрадене майно», - повідомляють у Генштабі ЗСУ.

 

І додають, що у селі Бурчак Василівського району (де розташована стратегічно важлива залізнична станція) окупаційна влада проводить перепис населення для так званої добровільної евакуації населення.

 

За даними ЗСУ, за попередні дні в населених пунктах Мирне, Токмак, Інженерне, Пологи, Ясне та Кінські Роздори Запорізької області втрати росіян склали понад 230 осіб пораненими, кількість ліквідованих окупантів уточнюється.

 

Також знищено більше 15 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

 

Водночас, радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко також повідомив, що "в Маріуполь прибуває шпиталь, переведений окупантами з міста Пологи".

 

«Більша частина завозиться в лікарню БСМП, частину везуть в Лівобережний район. Таким чином, маємо підтвердження попередньої інформації щодо виводу військової медицини з території м. Пологи Запорізької області до Маріуполя. Вага Маріуполя як тилової бази окупантів стрімко зростає», – написав пан Андрющенко.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні російські окупанти влаштували справжній терор мешканцям селища Михайлівка і навіть брали їх у заручники після того, як ту було підірвано склад боєприпасів.

 

Днями під райцентром Мелітополь було підірвано клуб, в якому розмістили новоприбулих мобілізованих росіян.