Литва передасть зимову форму для 25 тисяч бійців ЗСУ

14:46, 01.12.2022
Литва передасть зимову форму для 25 тисяч бійців ЗСУ

ЗСУ отримає 25 тисяч комплектів зимової форми від Литви

Міністерство оборони Литви планує впродовж грудня забезпечити 25 тисяч українських військових зимовим одягом на суму понад 2 млн євро.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє сайт відомства.

 

Йдеться про закупівлю на названу суму у трьох литовських виробників теплого верхнього одягу та спідньої білизни. Одна з цих компаній, Audimas Supply, вирішила додати українській армії 1 тис. флісових светрів безкоштовно, на додачу до закупленого міністерством одягу.

 

«Ми дякуємо литовському бізнесу за солідарність із країною, яка захищається від агресії окупантів і бореться за свою свободу. Усі люди доброї волі Литви у цей непростий час разом із Україною. Може бути життєво важливою навіть невелика допомога», — підкреслив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

 

Напередодні Анушаускас повідомив, що уряд Литви в середу схвалив надання додаткових 13 мільйонів євро підтримки для України. З них 5 млн євро у фонд Світового банку для України, 4 млн на відновлення енергетичної інфраструктури України, 2 млн для українських військових біженців у Молдові та 2 млн для ініціативи "Зерно з України".

 

Як повідомляла УМ, нещодавно Україна отримала партію нового постачання озброєння, пакети зимового одягу та обладнання для військових від Німеччини.