«Енергоатом» призначив нове керівництво Запорізької АЕС

12:55, 01.12.2022
«Енергоатом» призначив нове керівництво Запорізької АЕС

1 грудня 2022 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін підписав наказ про звільнення заступника головного інженера ВП ЗАЕС Юрія Чернічука, який також виконував обов‘язки головного інженера станції (Фото: сайт Енергоатом)

Нове керівництво Запорізької АЕС призначив Національний оператор атомних станцій «Енергоатом».

 

Як інформує УМ, про це 1 грудня повідомили в «Енергоатомі» у Телеграм та на своєму сайті.

 

Очільник «Енергоатому» Петро Котін призначив Дмитра Вербицького виконувачем обовʼязків генерального директора ЗАЕС, а Ігоря Мурашова — головним інженером станції. Крім того, «Енергоатом» підписав наказ про звільнення заступника головного інженера ВП ЗАЕС Юрія Чернічука, який також виконував обовʼязки головного інженера станції.

 

«Таке рішення повʼязане з наявністю підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність Юрія Чернічука на користь окупантів», — повідомили в компанії.

 

У жовтні Котін взяв на себе обовʼязки генерального директора Запорізької атомної електростанції.

30 вересня близько 16:00 російські військові викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Вони зупинили його автомобіль дорогою від станції до окупованого Енергодару та, застосувавши силу, відвезли Мурашова в невідомому напрямку.

 

3 жовтня гендиректора Запорізької атомної станції Ігоря Мурашова звільнили з російського полону. Пізніше «Енергоатом» показав перше фото Мурашова після звільнення.

 

5 жовтня в Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що гендиректор Запорізької АЕС більше не очолюватиме станцію.

 

Як повідомляла УМ, заяви росії про нібито створення "брудної бомби" НАЕК "Енергоатом" оцінює як свідчення того, що агресор готує акт ядерного тероризму.