Із Кінбурнської коси росіяни примусово вивезли мешканців

15:10, 30.11.2022
Із Кінбурнської коси росіяни примусово вивезли мешканців

Рашисти продовжують вчиняти безчинства над цивільними украінцями, викрадаючи та вивозячи їх у невідомому напрямку

Російські окупанти насильно вивезли 37 місцевих жителів з населених пунктів, які розміщені на Кінбурській косі Миколаївської області. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу.

 

«Нам стало відомо, що два дні тому російські загарбники насильно, проти їх волі вивезли мешканців населених пунктів, які розміщені на Кінбурській косі. Це десь 37 осіб», - сказав Кім.

 

Він додав, що наразі триває операція зі звільнення в режимі інформаційної тиші, але військова операція з деокупації— питання не щоденне, а тривалого часу.

 

Як відомо, на Миколаївщині наразі залишаються окупованими лише населені пункти, розміщені на Кінбурнській косі. Там триває операція ЗСУ щодо їх визволення.

 

 Кім також повідомив, що російські окупанти обстріляли бригаду, яка виїхала ремонтувати пошкоджену внаслідок російських обстрілів інфраструктуру, щоб повернути жителям Миколаєва питну воду.

 

«Виїхала наша бригада. Вона була обстріляна. Вони були змушені відступити та чекати військових, щоб дали дозвіл на продовження робіт», – сказав Кім.

 

Він додав, що енергопостачання на Миколаївщині поступово відновлюється – тривалість відключень будуть зменшувати.

 

Кінбурнська коса – піщана ділянка, розташована у Миколаївській області, за сім кілометрів від міста Очаків. Коса пролягає між Чорним морем та Дніпрово-Бузьким лиманом. На початку повномасштабного вторгнення російські війська захопили цю територію і почали використовувати її для обстрілів Очакова.

 

Звільнення  Кінбурнської коси від окупантів дозволить проводити операції на лівому березі Херсонської області.

 

12 листопада Віталій Кім заявив, що українські військові деокупували вже майже всю Миколаївську область, окрім Кінбурнської коси.

 

21 листопада начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк повідомила, що на Кінбурнській косі Миколаївської областітриває військова операція  в режимі тиші.

 

Як повідомляла УМ, на Кінбурнській косі триває операція зі звільнення її від російських загарбників.