В Україні поступово відновлюється зв’язок після російських обстрілів

21:14, 24.11.2022
В Україні поступово відновлюється зв’язок після російських обстрілів

По областях України відновлюють постачання електроенергії та звязку

Міністр цифорової трансформації Михайло Федоров заявив, що зв'язок в Україні поступово відновлюється. Найкраща ситуація з роботою базових станцій - у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях, однак в інших — спостерігаються труднощі.

 

Як інформує Україна молода, про це Федоров написав у Telegram. 

 

«У Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях досі маємо труднощі. Енергетики працюють без упину, щоб скоріше відновити електроенергію. Разом з нею поступово повертається і зв‘язок. Телеком-компанії точково продовжують працювати на генераторах, десятки з яких ми передали раніше»,- написав  голова Мінцифри Михайло Федоров.

 

У Києві світло для споживачів вмикатимуть на 2-3 години, поки не зросте обсяг електроенергії, яка надходить к столицю. 

 

Про це заявив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону. 

 

За його словами, наразі близько 30% населення у Києві має електропостачання. 

 

«Будемо потроху перемикати, по 2-3 години давати світло, поки не буде збільшено обсяг електроенергії, яка надходить в Київ»,– додав він. 

 

Після того як систему стабілізують, в ДТЕК планують перейти до графіків планових відключень, які діяли до ранку середи.

 

Як повідомляла УМ, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну, у тому числі на Київ. Унаслідок цього в місті зникло електро- та водопостачання, а також зникло опалення. Зафіксоване попадання по житловому сектору Київської області, є щонайменше один загиблий.

 

Станом на вечір 24 листопада водопостачання у столиці відновили, втім 60 відсотків споживачів столиці залишаються  без електрики.