Рашисти призначили «столицею» окупованої Херсонщини Генічеськ

08:52, 12.11.2022
Рашисти призначили «столицею» окупованої Херсонщини  Генічеськ

Окупанти перенесли свій «адміністративний» центр до Генічеська

Росіяни оголосили «столицею» тимчасово окупованої частини Херсонської області Генічеськ та перенесли туди свою «адміністрацію».

 

Як інформує Україна молода, про це представник окупаційної "адміністрації" Олександр Фомін заявив пропагандистам "РИА Новости".

 

«На сьогодні тимчасовою адміністративною столицею Херсонської області є Генічеськ. Там зосереджено всі основні органи влади», - сказав представник окупантів.

 

1 листопада Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що окупаційну адміністрацію з Херсона перемістили до міста Скадовськ. 

 

Раніше, 9 листопада, міністр оборони рф Сергій Шойгу наказав розпочати відведення російських військ із Херсона на лівий берег Дніпра. Таке рішення було ухвалено після доповіді командувача російського угрупування в Україні Сергія Суровікіна.

 

Суровікін пожалівся, що "ЗСУ постійно завдають ударів по Херсону" та "прилеглих населених пунктах і в цих умовах місто Херсон не може повноцінно забезпечуватись і функціонувати".

 

11 листопада у Міноборони країни-агресора заявили, що з Херсонщини на лівий берег Дніпра вивели понад 30 тисяч російських військових та близько п'яти тисяч одиниць озброєння та техніки.

 

«Операція пройшла без будь-яких втрат особового складу та артилерії»,- стверджують у МО росії.

 

У Міністерстві оборони рф 11 листопада заявили, що місто Херсон та вся територія Херсонської області на правому березі Дніпра знаходяться під контролем українських військових.

 

Нацполіція України розпочала проводити на звільнених територіях стабілізаційні заходи. Про це заявив голова Національної поліції Ігор Клименко. За його словами, заходи триватимуть кілька тижнів.

 

Наприкінці серпня ЗСУ почали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. У листопаді просування ЗСУ продовжилося.

 

Як повідомляла УМ, 11 листопада українські військові зайшли до Херсона, підтвердило ГУР Міноборони України. У мережі з'явилися фото та відео, як жителі Херсонської області й  Херсона виходять на вулиці зустрічати українських захисників.