Ердоган вітає втечу росіян з Херсона

11:53, 10.11.2022
Ердоган вітає втечу росіян з Херсона

Ердоган вважає рішення Кремля залишити військам рф Херсон позитивним

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав важливим кроком заяву Кремля про відведення військ із Херсона і заявив, що Анкара продовжує свої дипломатичні зусилля з посередництва між воюючими Україною та рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Daily Sabah.

 

«Російські війська залишають Херсон - це позитивне і важливе рішення»,- сказав Ердоган на брифінгу після того, як Москва оголосила про відступ із Херсона.

 

Він додав, що зустрінеться з президентом Росії Владіміром Путіним на зустрічі лідерів G20 на острові Балі наступного тижня, якщо російський лідер також візьме участь у саміті, або продовжить іншим чином з ним телефонну дипломатію.

 

Однак офіційні особи Росії та Індонезії заявили у четвер, що путін особисто не приіде, і його представлятиме міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров.

 

За оцінкою топ-генерала США Марка Міллі, початкові дані показали, що Росія завершує виведення військ із Херсона, але на повне виведенн може піти час.

 

Як повідомляла УМ, військово-політичне керівництво України, як і керівництво НАТО вкрай обережно оцінюють російські офіційні заяви про «жест доброї волі» (тобто – втечу) з Херсона на лівий берег Дніпра.

 

Якщо Президент України Володимир Зеленський зауважив, що «ніхто нізвідки просто так не йде», бо ворог не здає позиції без бою, то генсек НАТО Єнс Столтенберг на повідомлення міністра оборони росії Шойгу про відступ Херсона відреагував стриманно: мовляв, висновки можна буде робити пізніше.

 

Проте нагадав, що Україна вже неодноразово змушувала російські війська залишити зайняті території.