Із Херсонщини росіяни депортували до Криму 12 вихованців дитячого інтернату

15:24, 05.11.2022
Із Херсонщини росіяни депортували до Криму 12 вихованців дитячого інтернату

Росія краде українських дітей та вивозить їх до Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російські загарбники силоміць вивезли до тимчасово окупованого Криму 12 вихованців Олешківського інтернату.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Телеграмі.

 

«Окупаційна влада Херсонщини надалі продовжує порушувати Конвенцію ООН про права дитини та Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни. Незаконний директор дитячого закладу вчиняє відкритий геноцид та депортує дітей України до тимчасово окупованої території АР Крим»,- написав Лубінець.

 

Омбудсмен отримав перевірену інформацію про чергове вивезення вихованців комунального закладу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” віком від 9 до 17 років до клінічної психіатричної лікарні у Сімферопольському районі.

 

Лубінець зауважив, що такі злочинні дії росіяни підтверджують своїми недолугими наказами. Також він оприлюднив фото цього наказу, згідно з яким 12 дітей вивозять до Криму.

 

Уповноважений Верховної Ради звернувся до правоохоронних органів щодо фіксації чергового злочину росії.

 

Також він закликав громадян, яким відомо про російські злочини, звертатися до Офісу Омбудсмена України за номерами телефонів: 0800-50-17-20 (безкоштовно) та 044-299-74-08 або на електронну адресу: [email protected].

 

Як відомо, станом на жовтень з початку повномасштабної війни вважаються депортованими до рф 8 тис. 732 українські дитини, ще 238 – зниклими.

 

Як повідомляла УМ, МЗС просить відкрити кримінальну справу проти російської омбудсменки Марії Львової -Бєлової, щодо усиновлення  хлопчика, якого окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. Окрім цього, вона сприяла незаконному всиновленні в РФ ще близько 350 дітей із захоплених регіонів Донбасу.