Азійська криза: КНДР і Південна Корея підняли в повітря десятки військових літаків

10:20, 04.11.2022
Азійська криза: КНДР і Південна Корея підняли  в повітря десятки військових літаків

Напруження в військовому протистоянні між двома Кореями наростає з кожним днем. (Фото з відкритих джерел)

По тривозі Південна Корея підняла в повітря 80 винищувачів через активізацію Повітряних сил КНДР — південнокорейські радари зафіксували в небі понад 180 північнокорейських військових літаків.

 

Як інформує УМ, про це 4 листопада повідомило агентство Yonhap.

 

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів, літаки Північної Кореї виявили сьогодні, 4 листопада, над внутрішніми районами КНДР, а також біля західного і східного узбережжя.

 

Агентство вказує, що ця активізація викликана триваючими спільними військовими навчаннями авіації Південної Кореї і США під назвою «Пильний шторм» (Vigilant Storm). У них задіяні понад 240 літаків.

 

Масштабні військово-повітряні навчання Vigilant Storm відбувають на тлі підготовки КНДР до нового ядерного випробування. Через серію запусків балістичних ракет Пхеньяном союзники продовжили навчання, хоча вони повинні були завершитися 4 листопада.

 

Пхеньян активно протестує проти цих навчать. Північна Корея з 2 листопада запустила в японське море щонайменше 30 ракет. Одна з них вийшла з ладу під час польоту. Сеул відповідає на це власними пусками ракет.

 

У ніч проти 4 листопада Північна Корея випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні.

 

Як повідомляла УМ, лідер КНДР пропонує Південній Кореї знову «дружити».