Росіяни готуються до швидкої втечі із Херсонщини – британська розвідка

10:39, 29.10.2022
Росіяни готуються до швидкої втечі із Херсонщини – британська розвідка

Росіяни вивезли з Херсона на лівий берег Дніпра останки російського князя Григорія Потьомкіна. (Фото з відкритих джерел)

Дії російських окупантів у захопленому Херсоні свідчать, що вони готуються до прискореного виходу з міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міноборони Британії у Твітері.

 

Російські окупанти змушують жителів Херсону виїжджати з міста, а також вивозять реліквії та пам'ятники. Це може свідчити про наміри російських військ прискорити вихід з регіону.

 

Британська розвідка звертає увагу, що 27 жовтня очільник окупаційної адміністрації Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що наразі обласний центр залишили понад 70 тис. осіб.

 

26 жовтня колаборант також стверджував, що з міста вивезли останки російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його гробниці в кафедральному соборі.

 

«У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов’язаний із завоюванням Росією українських земель у XVIII столітті та підкреслює вагу, яку Путін майже напевно надає історичному виправданню вторгнення. Це символічне вивезення останків Потьомкіна та переміщення цивільного населення свідчать про намір Росії прискорити вихід із цього регіону»,- припустили у британській розвідці. 

 

Британська розвідка вважає, що виїзд населення та вивезення останків Потьомкіна з Херсона передують намірам Росії прискорити вихід із цього району.

 

Напередодні британська розвідка заявила, що через недоукомплектованість і погану підготовку сили РФ переходять в оборону на більшості ділянок фронту в Україні.

 

Як відомо, триває так звана евакуація з тимчасово окуповано території Херсонської області. У населеному пункті Качкарівка окупанти дали мешканцям населеного пункту два дні на виселення з домівок та евакуацію. На маршрутах «евакуації» до тимчасово окупованого Криму встановили додаткові блокпости, де організували ретельний догляд та перевірки цивільного населення.

 

Російські окупанти намагаються перетворити Херсонську область на зону відсудження, демонтуючи всю систему охорони здоров'я, заявив президент Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому в  Херсоні зник пам'ятник Суворову. На його місці залишився порожній постамент.