Окупанти можуть перетворити Херсон на випалену землю - Генштаб ЗСУ

13:59, 27.10.2022
Окупанти можуть перетворити Херсон на випалену землю - Генштаб ЗСУ

Громов заявив, що, відступаючи з Херсонської області, росія може влаштувати низку терактів

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов заявив, що росіяни під час відходу із лівого берега Херсонщини можуть вдатися до підриву житлових масивів, щоб перетворити окуповану ними територію на випалену землю.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив під час брифінгу.

 

«Враховуючи відсутність у так званої "другої армії світу" гуманності і дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків і пропагандистів, противник може прийняти "непрості рішення".

 

Найбільш імовірно, що під час відступу противник окрім масової евакуації може вдатися до проведення серії терактів із підривом житлових масивів, перетворення тимчасово ним окуповану територію на випалену землю із завданням критичних збитків інфраструктурі повернутих Україні територій.

 

Враховуючи останні інформаційні вкиди РФ щодо "брудної бомби", не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на Запорізькій атомній електростанції з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи з обвинуваченням у цьому Україну»,— зазначив Громов.

 

Він також відзначив, що цього тижня у росіян не було військових цілей для ураження крилатими ракетами. Всі зусилля зводилися до знищення інфраструктури.    

 

18 жовтня командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін не виключив ухвалення "непростих рішень" щодо майбутнього приходу в окупований Херсон ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц  під час виступу у Бундестазі різко засудив російські атаки по українських об’єктах з використанням бойових дронів, заявивши, що тактика випаленої землі  не допоможе виграти війну.