Не можна дозволити росії диктувати умови миру - Шольц

15:19, 25.10.2022
Не можна дозволити росії диктувати умови миру - Шольц

Шольц наголосив, що не можна допустити, щоб росія перемогла у війні з Україною

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у Бундестазі всі дотримуються думки, що не можна допустити, щоб росія силою захопила українські території і потім диктувала умови миру.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на пресконференції в рамках Міжнародної експертної конференції з питань відновлення, реконструкції та модернізації України у Берліні.

 

«Я думаю, все сказано в заклику групи Семи, до речі, у згоді з українським урядом. Ми маємо згоду українського Президента виступати і за мирне врегулювання, і за дипломатичні зусилля. Просто не можна допустити, щоб сусід –росія – просто силою захопить українські території і потім диктує умови миру. У Бундестазі ми однієї думки, все це нас об’єднує», - сказав канцлер.

 

Як відомо, 30 вересня міністри закордонних справ країн G7 заявили, що росія спробою анексувати подальші українські території досягла чергового «дна» у своїх діях, які мають отримати належну оцінку всієї міжнародної спільноти.

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц  під час виступу у Бундестазі різко засудив російські атаки по українських об’єктах з використанням бойових дронів, заявивши, що це військовий злочин, що не досягне своєї мети.