Оборону Луганщини росіяни укріплюють зеками й тотальним мінуванням

13:44, 25.10.2022
Оборону Луганщини росіяни укріплюють зеками й тотальним мінуванням

Луганщину ЗСУ звільняти буде важко. (Фото: з допису ГУР Міноборони у Facebook)

Українським військовим вкрай важко просуватись у Луганській області після звільнення Харківської області та Лимана Донецької області Російським військам вдалося підготувати потужну оборонну лінію в регіоні.

 

 Як інформує УМ, про це повідомив 25 жовтня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграм.

 

За його словами, російські війська замінували траси та весь берег річки Красна, підірвали великі та невеликі мости. Він зазначив, що незважаючи на те, що деокупація Луганської області дається українським військовим дуже складно, просування все ж таки йде.

 

"Крок за кроком звільняються населені пункти на Луганщині. Вже заходитимемо і дивитимемося, що там відбувається, скільки людей залишилося і чим ми їм можемо допомогти", — сказав Гайдай.

 

Крім того, окупанти "накривають" звільнені села Луганської області за допомогою реактивних систем залпового вогню та "Градів".

 

Сергій Гайдай зазначив, що лінію захисних укріплень у регіоні може бути розбито за допомогою далекобійної західної артилерій, яка є у ЗСУ. Крім того, бойовики анонсували, що збудують лінію, протяжністю 200 км, але поки що її довжина 2 км.

 

"Російська корупція дуже допомагає селам України, нехай крадуть і надалі... Це не зупинить Збройні сили України", — сказав він.

 

Глава Луганської ОВА розповів, що на Сватівський та Бахмутський напрямок РФ відправила майже 2 000 ув'язнених тільки з в'язниць Санкт-Петербурга. Їх засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вербував особисто. "Зеків" росіяни використовують як "гарматне м'ясо".

 

Нагадаємо, що 24 жовтня стало відомо, що українські військові звільнили 4 населені пункти на Донбасі. Окупантів вдалося відтіснити з Кармазинівки, М'ясожарівки та Невського Луганської області, а також із Новосадового, що на Донеччині.

 

Раніше, 20 жовтня, Сергій Гайдай розповів, що ЗС РФ намагаються організувати новий наступ на звільнений Лиман Донецької області. За його словами, для контрнаступу росіяни стягнули "вагнерівців" і мобілізованих солдат.

 

Як повідомляла УМ, «Вагнерівці» масово рекрутують в’язнів, хворих на ВІЛ та гепатит.