У окупованому Сіверодонецьку збирають списки охочих заселитися в чужі домівки – Гайдай

10:36, 23.10.2022
У окупованому Сіверодонецьку збирають списки охочих заселитися в чужі домівки – Гайдай

итлові квартали Сівєродонецька. (Фото: t.me/raspisnoyredaktor)

У Луганській області російські окупанти знеструмлюють населені пункти, щоб люди залишали свої домівки, а у Сіверодонецьку вже збирають списки охочих оселитися в чуже житло.

 

Як інформує УМ, про це 23 жовтня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

 

«Лише в одному 488-му мотострілковому полку близько 70 % мобілізованих після прибуття на передові позиції відмовились воювати.

 

Дехто втік, решту утримують під охороною та намагаються під психологічним тиском повернути у стрій та відправити їх в атаку», - написав Гайдай.

 

За словами голови ОВА, наразі їх утримують під вартою на одному з підприємств у Кремінній.

 

Гайдай також повідомив, що окупанти знеструмлюють населені пункти Луганщини, щоб люди залишали свої домівки.

 

При цьому у Сіверодонецьку вже збирають списки охочих заселитися в чужу домівку. Так звана "адміністрація" загарбників пропонує квартири з усіма умовами. Опитування розпочали із вулиці Новікова.

 

Голова ОВА повідомив, що ситуація на адмінмежі Луганської області залишається напруженою. Росіяни з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляли Стельмахівку.

 

Водночас 22 жовтня захисники вчергове відбили атаку росіян на Білогорівку.

 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів і уразила 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також дві позиції зенітних ракетних комплексів ворога.

 

Підрозділи протиповітряної оборони збили гелікоптер Ка-52 та три БпЛА "Орлан".

 

А військовослужбовці ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 3 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 інших важливих об’єктів ворога, включаючи одну радіолокаційну станцію.

 

Як повідомляла УМ, окупанти захопили Метьолкіно поблизу Сіверодонецька.