Окупанти у Херсоні готуються до вуличних боїв

09:17, 22.10.2022
Окупанти у Херсоні готуються до вуличних боїв

Окупанти перевдягаються у цивільних і готуються воювати на вулицях Херсона

У Херсоні рашисти готуються до вуличних боїв, вони заселяються у помешкання місцевих жителів, які залишили місто та перевдягаються у цивільний одяг. Окрім цього, у глибинці Росії триває мобілізація.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

 

Військові заявляють, що тимчасово окупований Херсон залишила "значна" частина населення. Росіяни, які залишилися в місті, переодягаються в цивільний одяг і заселяються в будинки — противник готує місто до вуличних боїв.

 

Також окупанти проводять заходи щодо вивільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів і медичного персоналу.

 

Разом із пошуком зброї Кремль не залишає спроб залучити до війни проти України найманців — в одній із країн Близького Сходу йде вербування бойовиків.

 

У самій Росії зростає невдоволення діями військового керівництва, зокрема через мобілізацію, яка триває у віддалених регіонах, попри офіційне оголошення про її завершення.

 

У Херсонській області деокуповані 88 населених пунктів. На всіх звільнених територіях відновлюють критичну інфраструктуру.

 

На Херсонщині ЗСУ звільнили та провели стабілізаційні заходи у населених пунктах: Новодмитрівка, Костирка, Черешневе, Новомиколаївка, Новопетрівка та Блакитне.

 

Російські окупанти ще в квітні замінували Каховську ГЕС і наразі проводять роботи з мінування шлюзів та опор. На дамбі встановили два військові тентовані "КамАЗи" без водіїв з вибухівкою.

 

У Білорусі між військовими армій РФ і РБ виникають часті конфлікти на національному ґрунті через шовінізм росіян, заявили в Генштабі.

 

Авіація ЗСУ завдала 10 ударів по російських окупантах на південному напрямку, артилерія виконала 220 вогневих завдань, повідомили у зведенні оперативного командування "Південь".

 

Станом на середину жовтня, за даними розвідки у росії призвано близько 200 тисяч осіб, що становить близько 66% від заявленої кількості. 
 


Як інформує Україна молода, окупанти окопуються на околицях Херсону, щоб утримати правобережжя.