У Берліні оголошено про початок роботи Німецько-української школи

11:02, 21.10.2022
У Берліні оголошено про початок роботи Німецько-української школи

Під час відкриття школи у Берліні. (Фото: Фейсбук Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН)

Шкільний проєкт «Німецько-українська школа» почав роботу У Берліні». У його рамках діти матимуть можливість навчатись обома мовами і в майбутньому отримають атестати про загальну середню освіту обох країн.

 

Як інформує УМ, про це повідомило посольство України у Німеччині у Фейсбуці.

 

Відкриття відбулося 19 жовтня. Підготовчий етап проєкту - на навчальний рік 2022-2023 - охоплює два класи у початковій школі «Азіз-Несін» у Фрідріхсгайні-Кройцберзі та чотири класи у школі «Хелена-Ланге» у Штегліц-Целендорфі. Повноцінно проєкт розпочнеться у наступному навчальному році, а під час нинішнього підготовчого етапу триватиме тестування та планування українського навчального контенту, який буде необхідний для підготовки до української атестації.

 

За словами Сенаторки з питань освіти, молоді та сім'ї Астрід-Сабіне Буссе, цей проєкт створено для дітей, заради порозуміння між народами та на знак великої солідарності з Україною.

 

Зі свого боку, радник-посланник посольства України Максим Ємельянов подякував за зусилля німецької сторони, зокрема Сенату Берліна, висловив сподівання, що цей пілотний проект вже скоро пошириться й на інші німецькі землі.

 

Наразі кількість українських учнів у німецьких школах зросла до понад 195 тисяч.

 

Також у школах Польщі навчається близько 200 тисяч дітей з України. Така ж кількість дітей навчається з Польщі в українських школах дистанційно, повідомив заступник міністра освіти і науки Польщі Томаш Жимковський.

 

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що в Україні 7,7 тис. шкіл працюють в очному чи змішаному форматі, а 5,2 тис. – в онлайн-форматі.

 

Як повідомляла УМ, за кордоном перебуває 640 тисяч українських дітей.