Із Херсонщини рашисти планують вивезти до 60 тисяч жителів

11:31, 19.10.2022
Із Херсонщини рашисти планують вивезти до 60 тисяч жителів

Недопідірваний гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо повідомив про злочинні наміри вивезти місцевих жителів за межі України.

Вивезти приблизно 50-60 тисяч жителів із 4 правобережних районів області на лівий берег Дніпра або в Росію планують представники окупаційної "адміністрації" Херсона й області у зв'язку з нібито підготовкою контрнаступу ЗСУ.

 

Як інформує УМ, про це повідомили гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо в Telegram і в ефірі "Соловйов Live", один із ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона гауляйтер Кирило Стремоусов у Telegram, ТАСС

 

«Мною було ухвалено важке, але вірне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського та Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра.

 

Ми підраховували – приблизно 50-60 тисяч людей планується перемістити на лівий берег Дніпра», - написав Сальдо.

 

За його словами, людей вивозитимуть поетапно і безкоштовно силами МНС РФ і так званого "уряду" Херсонської області. Сальдо впевнений, що на це піде близько тижня.

 

Він додав, що в річковому порту міста вже стоять катери з людьми, які нібито готові вирушити на лівий берег, але напруженості в місті нібито немає.

 

Гауляйтер заявив, що нібито існує "безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку з планованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС і скиданням води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра".

 

За його словами, якщо ЗСУ зруйнують шлюзові камери Каховської ГЕС, то вода у двох районах Херсона може піднятися на 1 метр. Тому колаборанти Херсонської області нібито вже наростили скидання води системою каналів, щоб уберегти місто від можливого затоплення в разі пошкодження шлюзів ГЕС.

 

Сальдо додав, що тим жителям області, які вирішать переїхати до Росії, нібито нададуть житлові сертифікати. 

 

За словами Стремоусова, на ранок 19 жовтня ситуація в Херсонській області "не змінилася", але ЗСУ нібито можуть "почати наступати в будь-який момент". 

 

Він закликав жителів Херсона "максимально швидко" переходити на лівий берег.

 

Нагадаємо, що раніше один із так званих ватажків окупаційної "адміністрації" Херсона гауляйтер Кирило Стремоусов заявив про підготовку наступу українських військ на місто.

 

Західні військові чиновники вважають, що українська армія може звільнити Херсон від російських загарбників уже в другій декаді жовтня.

 

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо навіть звернувся до керівництва Росії з проханням допомогти вивезти мешканців з регіону, у РФ заявили, що забезпечать "безкоштовним проживанням" усіх, хто виїде з Херсонщини до Росії.

 

Крім того, за даними Генштабу, росіяни розпочали процес евакуації так званих "державних" установ з окупованої частини Херсонщини до окупованого Криму.

 

Також стало відомо, що окупанти вивозять з окупованого Херсона до окупованого Криму колаборантів та членів їхніх родин.

 

Як повідомляла УМ, в Херсоні підірвали авто зрадника Володимира Сальдо.