Вранці російські терористи атакували енергоінфраструктуру в трьох областях України – Шмигаль

12:31, 17.10.2022
Вранці російські терористи атакували енергоінфраструктуру в трьох областях України – Шмигаль

Рашисти намагаються знищити енергетичну інфраструктуру України.

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр повідомив, що росіяни завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Київщині, Дніпропетровщині та Сумщині.

 

Як інформує УМ, про це він написав 17 жовтня у Телеграмі.

 

"Наразі всі служби працюють над усуненням наслідків обстрілів та відновленням електропостачання. Кожен регіон має план антикризового реагування. І просимо українців задля стабілізації енергосистеми так само згуртовано й свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії. Особливо в пікові години", - йдеться у повідомленні.

 

Шмигаль нагадав, що в понеділок уранці російські терористи вкотре атакували енергетичну інфраструктуру України в трьох областях.

 

Зокрема зафіксовано п'ять ударів дронами у Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки.

 

А в Києві, станом на 9:00, зафіксовано чотири ворожі удари. Є влучання у житловий будинок в Шевченківському районі. З-під завалів будинку дістали тіло загиблої жінки, ще одна людина знаходиться під завалами.

 

Як повідомляла УМ, Одещину атаковано ракетою Х-59, в Миколаєві дрони вгатили по фармскладу та олійному терміналу.