У Варшаві голосували за анексію посольства рф

19:21, 15.10.2022
У Варшаві голосували за анексію посольства рф

Поляки влаштували референдум, на якому проголосували за те, щоб анексували будівлю посольства росії

Театралізований «референдум», на якому голосували за «анексію» будівлі російського посольства та її передачу у власність польській столиці влаштували у Варшаві польські неурядові організації.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють вітчизняні ЗМІ  

 

Акція велелюдна, люди прийшли з прапорами України та плакатами і вигукували гасла на підтримку територіальної цілісності України.

 

Відео з "референдуму" на своїй Facebook-сторінці опублікувала відома українська активістка Наталія Панченко. За її словами, "тисячі людей" стоять у черзі на сотні метрів, щоб проголосувати за "анексію" будівлі.

 

«На "референдумі" жителі Варшави голосують за те, щоби анексувати територію та будівлю Російської Федерації і передати її у власність місту Варшава»,- розповіла Панченко.

 

Організаторами "референдуму" стали польські неурядові організації.

 

«Це просто вражає, як багато жителів Варшави прийшло, щоб взяти участь у цьому "референдумі»,- підсумувала українська активістка.

 

Нагадаємо, раніше у Празі для підтримки України використали жартівливий «референдум про приєднання Калананграда» до Чехії під посольством Росії.

 

Як повідомляла УМ, на тлі проведення Росією квазіреферендумів на тимчасово окупованих територіях України, США пообіцяли надати нам більше зброї, а країни ЄС – посилити санкції проти РФ.