У білорусі запровадили режим контртерористичної операції

09:29, 14.10.2022
У білорусі запровадили режим контртерористичної операції

Напад з боку білоруського кордону може знову повторитися.

Володимир Макей, глава МЗС білорусі заявив, що країна вводить режим "контртерористичної операції" через нібито загрозу з боку сусідніх країн.

 

Як інформує УМ, про це Макей заявив 14 жовтня в інтерв’ю "Известиям"

 

«Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов'язані майже з захопленням окремих ділянок території Білорусі, - сказав, зокрема, білоруський чиновник.

 

 

Напередодні міністр закордонних справ білорусії звернув увагу на те, що відправлення міжнародних спостерігачів від країн Заходу на кордон України та Білорусії стане залученням третіх країн до конфлікту. Він додав, що повністю солідарний у цьому питанні з оцінкою, яку раніше дала Росія.

 

Також Макей заявив про скупчення техніки та військових біля Білорусії. За його словами, Мінськ вживе заходів у зв'язку з розміщенням військових біля кордонів країни.

 

Нагадаємо, що білоруські ЗМІ повідомляють, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко вирішив провести приховану мобілізацію.

 

Як повідомляла УМ, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що ситуація поблизу північного кордону України контрольована і українські військові готові зустріти ворога з білорусі у разі наступу та за потреби наростити сили.