Ярослава Магучіх увійшла до фіналу претенденток на звання «Найкраща легкоатлетка року»

16:38, 07.10.2022
Ярослава Магучіх увійшла до фіналу претенденток на звання «Найкраща легкоатлетка року»

Українська спортсменка Ярослава Могучіх є однією з головних претенденток на звання найкращої легкоатлетки року (Фото з відкритих джерел)

У трійку претенденток на звання найкращої легкоатлетки 2022 року у Європі увійшла українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє « Суспільне спорт».

 

Федерація легкої атлетики Європи (European Athletics) оголосила фіналісток премії Golden Tracks у номінації "Найкраща європейська атлетка 2022 року".

 

Серед десяти претенденток експерти та вболівальники обрали топ-3 найкращих, до якої ввійшла українка – бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 і дворазова віцечемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх.

 

За номінацію українка боротиметься з цьогорічною чемпіонкою світу з семиборства Нафіссату Тіам (Бельгія) та найкращою бігункою Європи на 400 метрів із бар'єрами Фемке Бол (Нідерланди).

 

Нагадаємо: одним із головних досягнень Магучіх у цьому сезоні стало друге поспіль "срібло" на чемпіонаті світу. Крім того, Ярослава принесла Україні перше в історії "золото" чемпіонату Європи в жіночих стрибка у висоту та вперше в кар'єрі перемогла на чемпіонаті світу в приміщенні й фіналі Діамантової ліги.

 

Як повідомляла УМ, украінська легкоатлетка Ярослава Магучіх втрапила у скандал, зробивши  повторний знімок переможців з російською спортсменкою Марією Ласіцкене після етапу "Діамантової ліги" в Цюріху.