Волонтери Литви оголосять збір грошей на зброю для ЗСУ в день 70-річчя путіна

16:39, 06.10.2022
Волонтери Литви оголосять збір грошей на зброю для ЗСУ в день 70-річчя путіна

Литва з перших днів війни надає військову допомогу Україні (Фото з відкритих джерел)

Литовці з нагоди 70-річного ювілею путіна, 7 жовтня, подарують для Збройних Сил України дрони та зброю.

 

Небайдужі литовці хочуть зібрати гроші та передати багато дронів і зброї для української арміі, аби ті «подарували» різні «сюрпризи» рашистам.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив литовський журналіст та телеведучий, який організував збір на "Байрактар" для України, Андрюс Тапінас у інтерв’ю журналістам 24 каналу.

 

За його словами, після більш ніж 7 місяців з початку повномасштабного вторгнення литовський народ досі потужно допомагає Україні.

 

Звісно, навіть у Литві "свій голос" намагається подати російська пропаганда. Місцеві фанатики Путіна, кілька з яких є у місцевому парламенті, хочуть підірвати довіру суспільства до України. Але їм нічого не вдається.

 

На 7 жовтня, коли в Путіна буде день народження, Тапінас разом з іншими волонтерами організовує великий одноденний збір грошей на зброю для України. Він сподівається, що литовці не пошкодують коштів на підтримку ЗСУ.

На отримані гроші волонтери збирають придбати багато різних цікавих речей для української армії. Будуть і дрони, і міни, і багато чого іншого.

 

«Ми попросимо ЗСУ передати цей подарунок Путіну. Буде трохи мін, трохи дронів, зброї для "Байрактара", який досі працює на фронті. Антидронові рушниці теж будуть. Це класний тест, подивитися, наскільки литовці готові допомагати Україні. Надіюсь на хорошу суму»,– зазначив Тапінас.

 

Як відомо, литовці вже неодноразово потужно підтримували ЗСУ. Як литовські політики, так і звичайні люди регулярно роблять для Збройних Сил України приємні сюрпризи. За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, його країна закупить для ЗСУ 37 польських дронів-камікадзе Warmate. Ці "пташки" мають прибути в Україні вже у жовтні – листопаді цього року.

 

Гроші на ці дрони-камікадзе та іншу важливі речі збирали в межах кампанії Legion of Boom до Дня Незалежності України.

 

Раніше литовці зібрали гроші на "Байрактар" для України. Турецька компанія передала його безплатно, а усі кошти використали на інші важливі потреби ЗСУ.

 

Як повідомляла УМ,пошкоджені на фронті гаубиці ЗСУ направляються до Литви для ремонту. Тим часом країна направила нашим воїнам бронетранспортери М113.