росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців

10:35, 06.10.2022
росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців

Зеленський закликав ООН надати підтримку Україні, щоб прискорити настання миру для нашого народу.

Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників сесії Генеральної асамблеї Організації американських держав (ОАД), що триває в Лімі, повідомив, що росія примусово депортувала понад 1,6 млн українців, розпорошивши людей по своїй території та відібравши у багатьох документи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба глави держави.

 

«Уже понад 1,6 млн українців примусово депортовані в росію. Вони розпорошені по території цієї держави, розкидані по віддалених регіонах росії. У багатьох із них відібрали документи, багато з них пройшли через страшні фільтраційні табори окупантів, де з них знущались і залякували. Це – люди. Але для росії це також ресурс»,- зазначив Президент.

 

Він наголосив, що рф відправила свою армію в Україну, аби перетворити державу на свою колонію, як було раніше, у час імперій.

 


У цьому зв'язку Зеленський зауважив, що мільйони українців стали на захист свободи та своєї держави й не дозволять росії повернути той старий несправедливий час.

 

«Ми не сумніваємося, що переможемо в цій війні і зможемо захистити незалежність України. Щоденні перемоги на фронті й десятки визволених міст і сіл України доводять це»,- наголосив глава держави.

 

Водночас він підкреслив, що питання зараз лише в одному: скільки ще українців росія зможе вбити і викрасти, перш ніж визнає поразку, а також скільки ще рф встигне вкрасти з України зерна, ресурсів, промислових підприємств, які загарбники просто розбирають і вивозять у росію.

 

«Ми робимо все, щоб якнайшвидше звільнити нашу землю, щоб якнайшвидше врятувати всіх наших людей від цього вторгнення. Ми робимо все, щоб поставити крапку у довгому переліку українських жертв, який створює росія»,- наголосив Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський під час свого виступу  у Конституційній раді Франції в Парижі.закликає Генасамблею ООН підтримати резолюцію щодо виплати росією репарацій Україні за руйнування, що спричинила армія рф в ході розв’язаної нею війни.