Джонсон став Почесним доктором Львівського університету імені І. Франка

13:10, 05.10.2022
Джонсон став Почесним доктором Львівського університету імені І. Франка

Екс-прем’єру Великобританії Борису Джонсону присвоїли звання Почесного доктора Львівського університету.

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення вчена рада ухвалила на засіданні 4 жовтня. 

 

Британський політик і друг України Борис Джонсон отримав звання «Почесного доктора» (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка. 

 

Раніше британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

 

Згідно із процедурою, кандидатуру Бориса Джонсона висунув ректорат та підтримали п’ятеро професорів університету. Науковці відзначили внесок британського політика у консолідацію світової спільноти на захист України.

 

Джонсон висловив щиру подяку за пропозицію, засвідчив повагу до академічної спільноти ЛНУ ім. Івана Франка і наголосив, що отримати звання «є для нього великою честю».

 

«Я пишаюсь тим, що на посаді прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс», – наголосив Борис Джонсон.

 

Як повідомляла УМ, екс-прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон стане президентом британської ініціативи “Консерватори-друзі України”.