Рашисти дронами-камікадзе атакували Білу Церкву: є постраждалі

09:19, 05.10.2022
Рашисти дронами-камікадзе атакували Білу Церкву: є постраждалі

У небі було чутно характерні для іранських дронів "звуки мопеда"

Вночі російські загарбники завдали удару іранськими дронами-камікадзе по місту Біла Церква Київської області.

 

Зафіксовано шість влучань та вибухів. Внаслідок ворожого удару постраждала одна людина. Крім того, зазнала пошкоджень інфраструктура міста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

 

«Є інформація про кілька вибухів у Білій Церкві. За попередніми даними, місто атаковане дронами-камікадзе. Через це - пожежі на об'єктах інфраструктури. Є один потерпілий»,- йдеться у повідомленні.

 

Пізніше було повідомлено про повторну серію ударів дронами-камікадзе по інфраструктурі Білої Церкви. На місці працюють екстрені служби.

 

«На місці працюють усі необхідні служби, 57 рятувальників та 15 одиниць техніки ДСНС, гасіння пожежі продовжується. Прошу жителів не нехтувати сигналами повітряної тривоги та правилами безпеки»,- додав він. 

 

Повідомляється, що в небі було чутно «характерний звук мопеда», такий, який видає двигун внутрішнього згоряння іранських боєприпасів, що барражують, Shahed-136, що  російські окупанти використовують близько місяця на війні проти України.

 

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий просить мешканців, які мешкають біля епіцентру пожежі, не підходити до вікон і в жодному разі не відкривати їх, доки пожежу не ліквідують.

 

Як відомо, Іран передав Росії перші кілька десятків безпілотних літальних апаратів, які російські військові мають намір використати на війні проти України.

 

Іранські дрони-камікадзе Shahed 131 укомплектовані процесорами американської компанії  Texas Instruments. 

 

Американська компанія розробляє продукти для оборонного сектору, але знайдені у Shahed 131 процесори є вільно доступними на ринку, зазначає Defense Express.

 

Як повідомляла УМ, у червні російська армія із боку Білорусі запустила ракети по Києву та області. Було чути щонайменше 6-7 вибухів.