У Києві дерусифікують ще десятки вулиць - Київрада

17:07, 04.10.2022
У Києві дерусифікують ще десятки вулиць - Київрада

Дерусифікаційне засідання постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій. (Фото: сайт Київської міської ради)

У процесі дерусифікації міських об'єктів у столиці планують перейменувати ще 44 вулиці, провулки, площі, бульвари та проспекти, назви яких пов'язані з російською федерацією.

 

 Як інформує УМ, такі проєкти рішень 4 жовтня підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій й опублікували на сайті Київської міської ради.. 

 

За словами депутатки Київської міської ради, голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, міська влада докладає максимум зусиль, щоб увіковічити пам'ять про відомих громадських діячів, які сприяли становленню нашої держави.

 

«У небуття підуть Московський провулок, вулиці Карла Маркса, Клари Цеткін, Краснодарська, Майкопська та Жигулівська. Натомість у процесі дерусифікації можуть з'явитись вулиці Генерала Кульчицького, Левка Лук’яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна, Дмитра Годзенка, Василя Стефаника, Павла Лі та Голди Меїр. Ми маємо шанувати власну історію, увіковічувати видатних діячів минулого та героїв сучасності», – зазначила Вікторія Муха. 

 

Депутатка додала, що наразі важливо назавжди завершити процес дерусифікації у столиці та прибрати ворожі топоніми з карти міста.

 

Як повідомляла УМ, декомунізація: в Україні знімають з державного обліку пам’ятники діячам СРСР.