Суддю Богдана Львова з громадянством рф не вдалося звільнити – ЦПК

16:35, 03.10.2022
Суддю Богдана Львова з громадянством рф не вдалося звільнити – ЦПК

Ворон ворону ока не виклює:Богдана Львова колеги так і не спромоглися вигнати зі своїх рядів незважаючи на наявність у нього паспорта рф.

Богдана Львова, суддю Касаційного господарського суду Верховного Суду, який має російське громадянство, колеги не змогли звільнити під час таємного голосування.

 

Як повідомляла УМ, про це 3 жовтня повідомив Центр протидії корупції у Telegram.

 

«Львова не звільнили з посади голови КГС. Щойно Касаційний господарський суд ВС визначив свою долю, поставивши остаточно хрест на своїй репутації.

 

Це було голосування, яким вони себе самовизначили. І яким кинули тінь на весь Верховний Суд.

 

Взяли участь 39 осіб із 40 присутніх. За звільнення проголосувала 21 людина, проте для рішення треба був ще один голос (оскільки рішення вважається прийнятим, коли голосує більшість від тих що працює, а це 43 особи)», - сказано в повідомлені.

 

У ЦПК наголосили, що голосування було таємним.

 

Нагадаємо, що розслідування проєкту "Схеми" виявило, що Богдан Львов отримав громадянство РФ ще у 1999 році у Москві, на той момент вже працюючи суддею в Україні, а у 2012 році він оновив російський паспорт після досягнення 45-річчя. Його дружина, яка народилась в Москві, також має громадянство ha.

 

Наступного дня після публікації розслідування Богдан Львов поскаржився на журналістів до ДБР та СБУ. При цьому він визнав, що офіційні органи РФ обліковують дані про його російське громадянство, але стверджує, що ці записи були зроблені з метою його дискредитації.

 

26 вересня суддя заявив, що розслідування "Схем" – це фейк.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України підтвердила наявність російського паспорта у Богдана Львова.