ЗСУ зайшли в Лиман і ведуть бої

17:01, 01.10.2022
ЗСУ зайшли в Лиман і ведуть бої

На в’їзді в Лиман майорить український прапор

На Донеччині українські військові уже зайшли в місто Лиман, наразі там точаться запеклі бої.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного марафону новин 1 жовтня.

 

Захисники показали перше відео з Лимана: на в’їзді в місто встановили український прапор.

 

«Інформація і те відео, що ви бачили зі стелою – це правда. Ми уже в Лимані. Але точаться бої. Деталі будуть згодом».

 

Відповідне відео українських захисників біля стели на в’їзді в Лиман. опублікував керівник Офісу президента Андрій Єрмак  у Telegram

 

«1 жовтня розгортаємо наш державний прапор і встановлюємо на нашій землі в Лимані. Все буде Україна».

 

Як відомо, вранці 1 жовтня голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в оточенні у місті Лиман Донецької області перебувають близько 5 тисяч російських військових.

 

Як повідомляла УМ, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів поблизу Лимана. Донецької області – зараз там тривають стабілізаційні заходи.

 

Американський Інститут вивчення війни прогнозує, що українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман Донецької області протягом наступних 72 годин. 

 

30 вересня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що оточення російського угруповання біля Лимана на Донеччині перебуває "на етапі завершення". 

 

30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна перебрала ініціативу у війні й досягає відчутних результатів, зокрема підтвердив звільнення Я поля і успіхи ЗСУ в Лимані.