Рада Європи засудила незаконну анексію росією окупованих територій України

17:26, 30.09.2022
Рада Європи засудила  незаконну анексію росією окупованих територій України

Церемонія незаконного «прийняття до складу росії» відбулася у Георгіївській залі Кремля. (Фото Кремля)

Незаконне  «приєднання» до російської федерації тимчасово загарбаних нею територій України,  було засуджене Радою Європи.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Ірландії та голови Комітету міністрів Ради Європи Саймона Ковені, президента Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокса і генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, розміщеній на сайті Ради Європи.

 

«Рада Європи рішуче засуджує рішення російської федерації продовжити незаконну анексію територій, які вона зараз окупує в Україні. Примусова зміна міжнародних кордонів за рахунок іншої суверенної держави та так звані “референдуми”, що передували цьому, є грубим порушенням міжнародного права і не можуть бути визнані»,- йдеться у заяві.

 

Лідери РЄ підкреслюють, що як держава-окупант росія продовжує нести повну відповідальність за дотримання прав людини на відповідних територіях, а також в окупованому Криму. Вони наголошують, що росія повинна негайно вжити заходів для деескалації і повернутися до принципів міжнародного права, які залишаються наріжним каменем миру в Європі та за її межами.

 

«Рада Європи продовжуватиме підтримувати народ і владу нашої держави-члена - України. Наша відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів залишається однозначною та непохитною. Ми знову закликаємо до негайного припинення конфлікту та повернення миру в Європу»,- заявили лідери РЄ.

 

Як відомо, у ніч проти 30 вересня путін підписав указ про «визнання незалежності» Херсонської та Запорізької областей. «Незалежність» «днр» та «лнр» була визнана ним 21 лютого, договір про їхній «захист» став приводом для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

 

Як повідомляла УМ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» тимчасово окупованих регіонів України, анексії маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.


президент  російської федерації путін у присутності ватажків ОРДЛО та колаборантів з окупованої частини Херсонщини та Запоріжжя підписав нікчемні з точки зору міжнародного права "договори про вступ до складу росії" захоплених українських територій.

 

Диктатор одразу поспішив заявити, що відтепер мешканці Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей нібито є громадянами рф.