Приєднання до рф окупованих територій кремль може тимчасово відкласти— ISW

10:07, 29.09.2022
Приєднання до рф окупованих територій кремль може тимчасово відкласти— ISW

Так званий "референдум" в Донецькій області, Україна, 25 вересня 2022 року. (Фото: Getty Images)

Аби краще підготувати російський інформаційний простір і адміністративну організацію кремль може тимчасово відкласти оголошення про приєднання до РФ окупованих Росією українських територій, щоб. Хоча 30 вересня поки залишається найбільш імовірною датою для анексії.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в аналітичному звіті американского Інституту вивчення війни (ISW).

 

Раніше в ISW прогнозували, що президент Росії Володимир Путін, ймовірно, оголосить про анексію Росією окупованої території України 30 вересня у своєму запланованому зверненні до обох палат російського парламенту.

 

28 вересня Міноборони Росії заявило, що Росія “найближчим часом реалізує прагнення жителів “ЛНР”, “ДНР”, Запорізької та Херсонської областей бути разом з Росією”.

 

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін 28 вересня оголосив, що Дума має провести вступні засідання для схвалення анексії окупованої території України 3 і 4 жовтня.

 

Латвійське російськомовне опозиційне видання Meduza 28 вересня цитувало джерела в Кремлі, які стверджували, що Кремль вирішив “не поспішати”. За даними журналістів, кремль провів закрите опитування громадської думки, яке продемонструвало широке невдоволення росіян. Можливо, влада намагається виправити громадське невдоволення мобілізацією перед оголошенням приєднання окупованих територій до рф.

 

Призначені росією керівники так званих окупаційних адміністрацій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей до 28 вересня поширили звернення до президента Росії Володимира путіна з проханням визнати їхні фіктивні референдуми та привітати їх у росії, додають аналітики. Вони, ймовірно, зустрінуться з путіним найближчими днями, щоб представити свої запити, зазначають в ISW.

 

Путін міг би оголосити про результативні переговори про приєднання, а не про остаточну анексію, у своїй промові 30 вересня, йдеться у звіті.

 

Раніше Росія заявила, що псевдореферендуми про входження окупованих частин Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей України добігли кінця, а переважна більшість населення регіонів нібито підтримали цю ініціативу.

 

На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались псевдореферендуми про приєднання до рф. Окупаційна влада пропонує українцям голосувати вдома, на вулиці, на новостворених виборчих дільницях. Разом з так званими членами виборчих комісій до місцевих приходять озброєні люди.

 

Зокрема, стало відомо, що на Запоріжжі людей змушують брати участь у псевдореферендумі шантажем та погрозами.

 

В українському МЗС тоді заявили, що фейкові "референдуми" та гібридна мобілізація нічого не змінять для рф.

 

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на окупованих територіях України відбувається не "референдум", як заявляє російська сторона, а масове насильство над людьми та воєнний злочин.

 

У ЄС попередили, що за жодних умов не визнають результатів "референдумів", які російська федерація намагається організувати на тимчасово окупованих територіях України, а всі причетні до них будуть притягнуті до відповідальності.

 

Рада Федерації, верхня палата парламенту рф, може розглянути проєкти законів про приєднання окупованих територій України до росії на засіданні, яке відбудеться 4 жовтня.

 

Як повідомляла УМ, світ відреагував на фейкові псевдореферендуми рф в Україні.