У Криму звозять на полігони 60 тисяч мобілізованих чоловіків

17:15, 28.09.2022
У Криму звозять на полігони 60 тисяч мобілізованих чоловіків

У Криму окупаційна адміністрація масово роздає повістки

Близько 60 тисяч чоловіків росіяни мобілізували у тимчасово анексованому Криму для війни в Україні. Їз звозять на полігони у селищах Перевальне, Козача Бухта, місті Севастополь. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила колишній омбудсмен Людмила Денисова з посиланням на дані кримськотатарського ресурсного центру.

 

«Під «призов» потрапляють колишні військові, які служили до 2014 року. Зокрема, відставники за віком. До армії забирають навіть звичайних перехожих. На вулицях населених пунктів стоять машини російської гвардії та вручають повістки всім зустрічним чоловікам», - повідомила Денисова.

 

Масово мобілізують на півострові кримських татар, зазначила вона. Їх забирають із місць компактного проживання у Криму та доставляють до військкоматів.

 

Крім цього, у тимчасово окупованому Криму фіксують випадки, коли повістки видають людям з інвалідністю та онкохворим. Також масово мобілізують мешканців сіл, повістки виписують на блокпостах.

 

У той же час прокуратура АР Крим та м. Севастопольповідомляє , що відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни у зв'язку зі злочинною мобілізацією, що проводиться окупаційною владою Криму. 

 

У прокуратурі радять мешканцям півострова у будь-який спосіб залишати територію Криму, ухилятися від отримання повісток та походів до військкоматів.

 

Як повідомляла УМ, окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов повідомив, що заходи, пов'язані з частковою мобілізацією, завершаться в Криму 25 вересня до кінця дня.