ГУР попереджає про масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури

13:01, 26.09.2022
ГУР попереджає про масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури

Від початку повномасштабного вторгнення ворожі хакери атакували Україну 1123 рази. (Фото: Фейсбук Головне управління розвідки Міністерства оборони України)

Масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України та її союзників готує російська федерація.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

 

“кремль планує здійснити масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств й установ критичної інфраструктури союзників України. У першу чергу удар буде спрямовано на підприємства енергетичної галузі. При проведенні операцій використовуватиметься досвід кібератак на енергосистеми України 2015 та 2016 років”, - ідеться у повідомленні.

 

Кібератаками ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення насамперед на сході та півдні України. Командування рф переконане, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони.

 

Також кремль має намір збільшити інтенсивність DDoS-атак на критичну інфраструктуру найближчих союзників України, насамперед Польщі та країн Балтії.

 

Наприкінці серпня у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України заявили, що протягом шести місяців від початку повномасштабного вторгнення ворожі хакери атакували Україну 1123 рази.

 

Як повідомляла УМ, сайти Міноборони, ЗСУ і Приватбанку зазнали потужної кібератаки.