МоГілізація: кілька десятків тисяч росіян без підготовки направлять на фронт

08:49, 26.09.2022
МоГілізація: кілька десятків тисяч росіян без підготовки направлять на фронт

Тепер росія матиме адміністративні та логістичні проблеми, пов'язані з навчанням військ. (Фото з відкритих джерел)

Російські збройні сили проводять початкову підготовку солдатів на низовому рівні в рамках оперативних підрозділів. Виписано вже кілька десятків тисяч повісток.

 

Відтак, на військові бази росії почали прибувати перші групи людей у рамках часткової мобілізації. Кілька десятків тисяч людей без воєнного досвіду та мінімальної підготовки попрямують на фронт.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

 

Як наголошується у зведенні, виписано вже кілька десятків тисяч повісток. Тепер росія матиме адміністративні та логістичні проблеми, пов'язані з навчанням військ.

 

За даними британської розвідки, на відміну від більшості західних армій, російські збройні сили проводять початкову підготовку солдатів на низовому рівні в рамках оперативних підрозділів, а не спеціалізованих навчальних закладах.

 

Як правило, один батальйон у складі кожної російської бригади залишається в гарнізоні, якщо два інших розгортаються, і може надати кадри інструкторів для навчання новобранців чи поповнення. Однак росія перекинула багато цих третіх батальйонів в Україну. Багато хто з покликаних військовослужбовців протягом кількох років не мали військового досвіду.

 

«Відсутність військових інструкторів і поспішність, з якою Росія почала мобілізацію, передбачає, що багато хто з покликаних військовослужбовців вирушить на передову з мінімальною відповідною підготовкою», - йдеться в повідомленні і зазначається, що з новобранців очікується високий рівень скорочення особового складу.

 

Зауважимо, що російських мобілізованих, які прибувають до військкоматів, ставлять перед фактом: вони мусять самі собі придбати зимовий одяг.

 

Нагадаємо, напередодні найчисельніші протести проти путінської мобілізації відбулися у Дагестані.

 

Як повідомляла «УМ», Україна вперше отримала від США зенітно-ракетні системи NASAMS, які є  найсучаснішими системами протиповітряної оборони.