Байден обіцяє путіну швидкі і жорсткі санкції через псевдореферендуми

19:13, 24.09.2022
Байден обіцяє путіну швидкі і жорсткі санкції через псевдореферендуми

Байден наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чиєюсь іншою, окрім як частиною України.

Президент США Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих територіях України, і пригрозив Росії серйозними економічними втратами.

 

Як інформує Україна молода, відповідна  заява була опублікована на сайті Білого дому.

 

Він зазначив, що Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чимось іншим, окрім як частиною України. 

 

«Російські референдуми є фікцією – фальшивим приводом для спроби анексувати частини України силою, що є грубим порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об’єднаних Націй»,—наголосив Джо Байден.

 

«Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб накласти на Росію додатковішвидкі і серйозні економічні витрати»,– додав він.

 

Байден запевнив, що Сполучені Штати єдині з партнерами по всьому світу щодо заперечення будь-яких сфабрикованих результатів “референдумів”, які оголосить Росія.

 

«Ми будемо продовжувати підтримувати український народ і надавати йому допомогу у сфері безпеки, щоб допомогти йому захистити себе, коли він мужньо протистоїть російському вторгненню»,– запевнив Байден.

 

Раніше Північноатлантична рада випустила заяву із засудженням планів проведення “референдумів” на окупованих територіях України і обіцянкою продовжити надавати підтримку Києву.

 

«Союзники не визнають і ніколи не визнають незаконну і нелегітимну анексію Криму Росією.  Фіктивні референдуми в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України не мають жодної легітимності і будуть кричущим порушенням Статуту ООН. Держави-члени НАТО не визнають їх незаконну та нелегітимну анексію. Ці землі – це Україна. Ми закликаємо всі держави відкинути кричущі спроби Росії до територіальних загарбань»,– заявили в НАТО.

 

У п’ятницю російська окупаційна влада розпочала проведення так званих "референдумів" у контрольованих Росією регіонах України. Україна, НАТО та союзники висловили обурення діями Кремля і назвали це незаконною спробою анексувати території та ескалацією.

 

Результат цих "референдумів" напевно відомий заздалегідь, написала у Twitter посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. Вона назвала це так зване голосування "вправою для ЗМІ, спрямованою на те, щоб проводити подальше незаконне вторгнення Росії".

 

МЗС Швейцарії викликало посла Росії в країні, щоб висловити обурення через так звані "референдуми", повідомляє відомство. Через такі дії, Швейцарія розгляне можливість приєднатись до нових санкцій ЄС проти Росії.

 

Як повідомляла УМ, прес -секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що Сполучені Штати вже знають дані, які окупанти мають оголосити після проведення псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України.

 

Результати бутафорського голосування (з 23 до 27 вересня) у рф були сплановані заздалегідь.