З боку Білорусі є ймовірність застосування ворожих ДРГ у формі ЗСУ

17:46, 24.09.2022
З боку Білорусі є  ймовірність застосування  ворожих ДРГ у формі ЗСУ

Українські прикордонники патрулюють кордон із Білоруссю

Офіцер Збройних Сил України, полковник Анатолій Штефан заявив, що у прикордонні з Білоруссю на територіях Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей є висока загроза проникнення диверсійно- розвідувальних груп.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Телеграмканалі.

 

«Для чого це їм потрібно? Для звинувачення України у штучній дестабілізації обстановки та створення сприятливого грунту для проведення мобілізації серед білоруських прихильників Путіна», – йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що для цього у Мінськ прибуло близько 130 найманців ПВК «Ліга», які розпочали тренування з білоруським охоронним підприємством «ГардСервіс». Вищезгаданому підприємству доставили партію форми зразка ЗСУ.

 

«Для чого охоронникам форма ЗСУ? Явно, не для параду», – додає Штефан.

 

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що не буде оголошувати мобілізацію в Білорусі.

 

Як повідомляла УМ, на білоруському аеродромі «Зябрівка», який активно використовують російські окупанти, ворог зосередив велику кількість зенітно-ракетних комплексів, а також склад боєприпасів, в якому зберігаються десятки ракет. Така кількість ракет на аеродромі поблизу Гомеля може свідчити про підготовку росіян до масованого удару по Україні.