путін не використає ядерну зброю, але топитиме в крові власних солдатів – Зеленський

17:36, 21.09.2022
путін не використає ядерну зброю, але топитиме в крові власних солдатів – Зеленський

Володимир Зеленський під час інтерв’ю. (Фото Bild)

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що міжнародна спільнота не дозволить владіміру путіну застосувати ядерну зброю.

 

Втім, глава держави, не виключає ризиків, оскільки "не можливо зазирнути в голову" господарю Кремля.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський розповів у інтерв’ю Bild  в середу.

 

Зазначається, що в середу вранці путін віддав наказ про часткову мобілізацію своїх збройних сил з негайним введенням в дію. Після цієї заявикореспондент BILD зустрівся з Президентом України у Києві.

 

Зеленський в інтерв'ю німецькому виданню сказав, що не бачив виступу путіна. Мовляв, телезвернення російського президента не є його найулюбленішим відео.

 

За його словами, він має усю необхідну інформацію, тим більше, що «нічого нового» у виступі президента рф не було.

 

Щодо погроз Кремля застосувати ядерну зброю Володимир Зеленський сказав: «Я не вірю, що він застосує цю зброю. Я не вірю, що світ дозволить йому використати цю зброю».

 

Попри ризики, на його думку,не слід піддаватися на погрози путіна.

 

«Завтра Путін може сказати: крім України ми також хочемо частину Польщі, інакше ми застосуємо ядерну зброю. Ми не можемо йти на такі компроміси», - зауважив глава держави.

 

Верховний Головнокомандувач каже, посилаючись на дані спецслужб, що путін уже провів часткову мобілізаціюпротягом останнього місяця, хоча оголосив про це лише тепер.

 

На його переконання, так звана "часткова мобілізація" свідчить про те, що в росії є "проблеми з офіцерами та іншими військовослужбовцями".

 

«Ми вже знаємо, що вони мобілізували курсантів, – хлопців, які не вміли воювати. Ці курсанти полягли. Вони навіть не змогли закінчити навчання. Всі ці люди не можуть воювати. Вони прийшли до нас і гинуть…

 

Він (путін) бачить, що його підрозділи просто тікають. Йому потрібна мільйонна армія, щоб прийти до нас. Тому що він бачить, що значна частина тих, хто до нас приходить, просто тікає.

 

Він хоче втопити Україну в крові, але і в крові власних солдатів», - сказав глава держави.

 

Зеленський додав, що Україну не зупинять погрози путіна. Він переконаний, що "фіктивні референдуми" на окупованих територіях України не визнають 90% держав.

 

«Ми будемо діяти крок за кроком відповідно до наших планів. Я впевнений, що ми звільнимо нашу територію», – сказав український Президент.

 

Як повідомляла «УМ», в середу путін оголосив часткову мобілізацію в росії та знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

 

Тоді як українські політики висміяли ці мобілізаційні плани Кремля.

 

У містах російського Сибіру вже почали протестувати через мобілізацію. Акції протесту заплановані й у Москві та Санкт-Петербурзі на вечір середи, 21 вересня.