У російському Сибіру почалися протести через мобілізацію

16:52, 21.09.2022
У російському Сибіру почалися протести через мобілізацію

Росіяни уже не мовчать і виходять на пікети у Сибіру. (Фото з російських пабліків)

Після оголошеної президентом рф володимиром путіним часткової мобілізації, у деяких регіонах росії люди почали виходити на масові протести.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські соцмережі, передає Главком у середу.

 

Зокрема, у Новосибірську (Західний Сибір) росіяни починають збиратися на протестну ходу центральними вулицями міста. Поки пікет нечисленний.

 

Також протест відбувається в місті Томськ, розташованому у Сибіру. Тут висловити незгоду з діями кремлівського режиму вийшло значно більше людей.

 

 

Водночас міліція та силовики РФ, імовірно, готуються розганяти протестувальників.

 

У соцмережах пишуть, що силовики вже почали затримувати учасників протесту. Зокрема, такі відомості надходять із Томська та Іркутська.

 

Як пишуть росіяни в соцмережах, наразі міліція перекрила центр міста Красноярськ.

 

 

Тим часом у Санкт-Петербурзі біля Гостинного двору комунальники почали виставляти огорожі. Тут о 19:00 очікується протест проти мобілізації.

 

 

Крім того, стало відомо, що у місті Воронеж росіяни також збираються на протест.

 

Як повідомляла УМ, 21 вересня російський диктатор Володимир путін звернувся до народу на федеральних телеканалах, де  оголосив про «посилення мобілізаційних заходів» у Росії. 

 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що росія планує мобілізувати до армії 300 тисяч резервістів.

 

У зв’язку з оголошенням Кремлем часткової мобілізації, деяким категоріям населення від сьогодні заборонено покидати росію.. До переліку входять чоловіки у віці від 18 до 60 років, а також жінки до 45 років, які мають військову освіту або досвід служби.

 

Також відомо, що у Росії анонсували акції протесту проти мобілізації, що оголосив російський диктатор Володимир Путін. Активісти закликають росіян виходити на протести у всіх містах країни. Старт акції запланований сьогодні, 21 вересня, о 19:00 за місцевим часом.

 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, заявив, що оголошення часткової мобілізації показує, як у росіі «все йде за планом».