Баржу з російськими військовими та технікою потоплено біля Нової Каховки

10:35, 20.09.2022
Баржу з російськими військовими та технікою потоплено біля Нової Каховки

На концерт Кобзона українська авіація відправила особовий склад рашистів з технікою під час їх подорожі на баржі біля Нової Каховки.

Збройні Сили України завадили спробі росіян налаштувати переправу через Дніпро – у районі Нової Каховки та Козацького.

 

Як інформує УМ, про це 20 вересня повідомили в Оперативному командуванні «Південь»  у Фейсбуці.

 

За даними командування, наведення переправи не витримало вогневого контролю та зупинилося. Баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневу поразку та поповнила підводний флот окупантів.

 

Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по ворогові. Знищено двох безпілотних розвідників оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та "Орлан-30".

 

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони виконали понад 260 вогневих завдань, у тому числі по чотирьох районах зосередження ворожих резервів живої сили та техніки у Бериславському, Генічному, Каховському та Херсонському районах, мостами та альтернативними переправами – понтонами та баржами.

 

Підтверджені втрати ворога становлять: 90 військових, три танки, вісім одиниць іншої автобронетехніки, три гаубиці "Мста-Б" та "Мста-С", чотири самохідні 152 мм "Акації", дві самохідні знаряддя "Гіацинт-С", шість реактивних систем залпового вогню "Град" та склад боєприпасів у Правдиному.

 

Як повідомляла УМ, на Херсонщині ЗСУ затиснули росіян на правому березі Дніпра.