На Херсонщині росіяни готують шляхи відступу

20:16, 17.09.2022
На Херсонщині росіяни готують шляхи відступу

Рашисти відчувають, що незабаром запахне смаженим, тож шукають шляхи для втечі

російські окупанти готуються до  відступу на Херсонщині. Для цього у районі Каховської ГЕС затопили 9 вагонів для побудови переправи.

 

Як інформує Україна молода, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

 

«У зв’язку з успішними діями Сил оборони щодо виведення з ладу всіх переправ через Дніпро на Херсонському напрямку, окупанти готують собі шляхи відступу. Так, в районі Каховської ГЕС, для побудови в подальшому переправи, вони затопили 9 вагонів», - йдеться у повідомленні.

 

За даними Генштабу, підтверджено знищення понад 180 окупантів уХерсоні. Удар було завдано 10 вересня по будівлі ТОВ «Алкоресурс», де розміщувався особовий склад та військова техніка противника: «Підрозділи росгвардії та фсб п’ять днів розбирали завали та діставали тіла загиблих, намагаючись приховати втрати».

 

Відомо також, що на Херсонщині окупаційна влада продовжує змушувати місцевих підприємців вести розрахунки в російських рублях. Проводить щотижневі перевірки та погрожує «націоналізувати», тобто відібрати, бізнес у разі відмови від співпраці з окупантами.

 

Збройні сили України з 24 лютого по 17 вересня ліквідували близько 54 тисяч 250 російських військових.

 

Як повідомляла УМ, на півдні України деякі підрозділи російських військ налаштовані скласти зброю та намагаються вести переговори зі Збройними силами України.