Кремль намагається купити в Центральній Азії боєприпаси до радянських артсистем – ГУР

13:22, 13.09.2022
Кремль намагається купити в Центральній Азії боєприпаси до радянських артсистем – ГУР

Схоже, у рф серйозні проблеми з боєприпасами. (Фото: Фейсбук Головне управління розвідки Міністерства оборони України)

У республіках Центральної Азії рф хоче викупити боєприпаси до радянських артилерійських систем і пропонує відставним військовим у цих країнах поїхати на війну в Україну.

 

Як інформує УМ, про це 13 вересня повідомило Головне управління розвідки у Фейсбуці.

 

«Кремль намагається використати у війні проти України ресурси країн центральної Азії. В першу чергу РФ цікавить можливість поповнити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки.

 

Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва РФ звернулась до міністерства оборони республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ "Ураган"», - сказано в повідомлені української розвідки.

 

Ще повідомляється, що також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ "Піон" та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану.

 

Крім того, відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт з ЗС РФ та взяти участь у війні проти України.

 

Розгортається вербувальна кампанія в Киргизькій республіці.

 

У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з ЗС РФ або однією з приватних військових компаній.

 

Аналогічні вербовочні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС.

 

Як повідомляє УМ, російські добровольці відмовляються воювати на території України.