У Македонії урочисто відкрили Українську Алею

17:51, 13.09.2022
У Македонії урочисто відкрили Українську Алею

У Македонії на Українській Алеї висадили дерева та знайомили гостей зі світлинами злочинів росії проти України

Посольство України у самому серці столиці Північної Македонії місті Скоп’є  разом з Општиною «Центр» та Громадою українців імені Лесі Українки урочисто відкрили «Українську Алею».

 

Як інформує Україна молода, про це у фейсбуці повідомило українське Посольство.

 

Там висадили дерева і встановили пам’ятну табличку «Українська Алея. Слава Україні! Героям Слава!».

 

До відкриття долучилася Громада українців імені Лесі Українки. Зазначається, що Північна Македонія підтримує і допомагає Україні в усіх можливих сферах.

 

 

Посол України Лариса Дір зазначила: «Це є надзвичайно важливою підтримкою нашої держави від македонського суспільства, особливо під час збройної агресії російської федерації проти України.

 

 

Війна вже забрала багато життів у нашої держави, життів дітей, військових, волонтерів, цивільних, … Україна продовжує героїчно боронити не лише власну територіальну цілісність і суверенітет. Україна, українські військові і звичайні люди в Україні відстоюють європейські та загальнолюдські цінності, ціною власного життя.

 

 

Північна Македонія підтримує і допомагає Україні в усіх можливих сферах. Ви наші надійні друзі та союзники, ми разом з вами відстоюємо демократичне майбутнє світу.

 

Хочу подякувати Општині Центар, македонському народу та патріотичній громаді українців».

 

Після відкриття «Української Алеї» гості змогли ознайомитися зі світлинами злочинів росії проти України. Фото зафіксували наслідки влучення російських ракет, бомбардування російськими літаками церков, шкіл, спортивних майданчиків, бібліотек, лікарень.

 

Як повідомляла УМ, Північна Македонія передала Україні чотири штурмовики Су-25. Також влітку Північна Македонія передала Україні танки Т-72