Джонсон привітав Трасс з рішучою перемогою

17:01, 05.09.2022
Джонсон привітав Трасс з рішучою перемогою

Борис Джонсон привітав Ліз Трасс з обранням новою очільницею уряду Великої Британії. (Фото з відкритих джерел)

Борис Джонсон підбив підсумки свого трирічного правління та привітав з перемогою наступницю на посаді лідера Консервативної партії та прем’єра Британії Ліз Трасс і нагадав про підтримку України.

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у своєму Twitter. 

 

«Я пишаюся тим, що був лідером Консервативної партії протягом останніх трьох років, отримав найбільшу більшість за десятиліття, завершив Brexit, спостерігав за найшвидшим впровадженням вакцини в Європі та даючи життєво важливу підтримку Україні»,- написав Джонсон. 

 

Джонсон із самого початку підтримував кандидатуру Трасс. Вони обидва є прихильниками санкцій проти Росії.

 

«Мої вітання Ліз Трасс з рішучою перемогою. Я знаю, що в неї є правильний план подолання кризи вартості життя, об’єднання нашої партії та продовження великої роботи з об’єднання та підвищення рівня нашої країни. Тепер настав час усім консерваторам підтримати її на 100 відсотків», - написав Джонсон.

 

Ліз Трасс вступить на посаду прем'єр-міністра Великобританії 6 вересня після зустрічі з королевою Єлизаветою II у шотландській резиденції англійських королів. Там же Борис Джонсон формально подасть у відставку. 

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 5 вересня стали відомі результати голосування за нового лідера консерваторів - міністерка закордонних справ Ліз Трасс у фінальному турі виборів перемогла колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Вона набрала 81 326 тисяч голосів членів партії, а Сунак - 60 399 голосів.