Шмигаль закликав партнерів надати ЗСУ сучасні танки Абрамс та Леопард-2

14:16, 02.09.2022
Шмигаль закликав партнерів надати ЗСУ сучасні танки Абрамс та Леопард-2

Шмигаль закликав Німеччину та США надати Україні сучасні танки та влаштувати рашистам «холодний душ» у вигляді заборони на видачу віз туристам і студентам,

Прем´єр-міністр Денис Шмигаль закликав західних партнерів зокрема Німеччину та США налогодити поставки сучасних танків для ЗСУ.  
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє DW 
 
«Україні потрібні сучасні танки. Нам потрібна зміна філософії поставок озброєнь. Під цим я маю на увазі: сучасні бойові танки також повинні бути поставлені. Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки "Абрамс", а Німеччина – "Леопард-2". Це ті сучасні танки, які потрібні Україні на полі бою», — зазначив Шмигаль.  
 
В суботу, 3 вересня, прем’єр-міністр має відвідати Берлін з офіційним візитом та провести зустріч із канцлером Олафом Шольцем.  Шмигаль стане найбільш високопоставленим українським політиком, який відвідає Берлін з початку вторгнення РФ.  
 
Німеччина домоглася величезного прогресу в питанні підтримки України зброєю, — підкреслив очільник уряду, зазначивши, що від поставок шоломів та засобів захисту на початку Берлін перейшов до поставок важких озброєнь.  Окрім цього Шмигаль наголосив на необхідності ввести заборону на видачу віз до ЄС громадянам РФ.  
 
«На жаль, це не тільки війна Путіна. 200 тисяч російських солдатів воюють проти України. Їх сім’ї теж нічого не говорять проти, населення в цілому підтримує цю війну. Неможливо розділити росіян на хороших і поганих. Для нас нестерпно, що одна частина росіян вбиває і гвалтує в нашій країні, а інша влаштовує собі хороше життя на Заході, їздить у відпустку, dolce vita. Для російського суспільства повинен бути влаштований холодний душ у вигляді заборони на видачу віз туристам і студентам, — підкреслив Шмигаль.