Суд покарав коригувальника ракетного удару по аеродрому «Краматорськ»

11:50, 01.09.2022
Суд покарав коригувальника ракетного удару по аеродрому «Краматорськ»

Засланий ФСБшний козачок" на лаві підсудних. (Фото: сайт СБУ)

До девʼяти років увʼязнення засудили російського агента, який збирав інформацію про місця дислокації та переміщення української армії на східному напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 1 вересня повідомили на сайті Служби безпеки України.

 

СБУ затримала зловмисника в Донецькій області наприкінці травня. Правоохоронці встановили, хто був його російським куратором. Ним виявився кадровий співробітник девʼятого управління пʼятої служби фсб Алєксєй Шингірьов. За його завданням агент розвідував позиції командних пунктів і логістичних складів українських військ.

 

Ці дані російські окупанти використали, коли атакували ракетами аеродром «Краматорськ».

 

Зібрану інформацію агент розміщував у спеціально створених представниками фсб закритих групах у месенджері, таких як «Канал для своих», «На крыле», «лнр14», й у приватних чатах.

 

Служба безпеки повідомила йому про підозру. Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

 

Як повідомляла УМ,працівникам Служби безпеки України вдалося викрити та затримати російського агента, який «здавав» інформацію ворогу.