У Вінниці створять місце пам'яті жертв ракетного удару рф

14:06, 31.08.2022
У Вінниці створять місце пам'яті жертв ракетного удару рф

У Вінниці на площі Перемоги, де внаслідок ракетного обстрілу загинуло 28 осіб, створять місце вшанування пам´яті загиблих

Місце вшанування пам'яті загиблих створять у Вінниці на площі Перемоги, по якій 14 липня вдарили ракети росіян. До обговорення запросять рідних жертв теракту. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.
 
«З липня департамент архітектури та містобудування опрацьовує питання створення місця пам’яті на площі Перемоги, де внаслідок теракту 14 липня загинуло 28 людей, а кілька сотень – отримали поранення. Цю роботу необхідно було провести в контексті розробленої Концепції реконструкції площі Перемоги, яка була визнана кращою під час загальноукраїнського архітектурного конкурсу в 2019 році»,- йдеться у повідомленні.
 
На робочій нараді, яка відбулася 30 серпня, наголосили, що після ракетного удару по Вінниці у суспільстві змінилося сприйняття публічного простору між Будинком офіцерів та Будинком побуту. З’явився запит на вшанування пам’яті загиблих. Відповідно виникла й необхідність у корегуванні реалізації проєктних ідей архітектурного конкурсу на площу Перемоги.
 
Наразі робоча група при ОВА, до якої увійшли представники власників споруд, обласні та міські чиновники, вивчає шляхи, якими буде поетапно реалізована реставрація і пристосування Будинку офіцерів та реконструкція Будинку побуту «Ювілейний».
 
5 вересня відбудеться засідання Ради з питань історії, культурної спадщини та топоніміки за участю родичів загиблих 14 липня.
 
Як повідомляла УМ, 14 липня росіяни вдарили по середмістю Вінниці трьома ракетами «Калібр», випущеними з акваторії Чорного моря. Внаслідок теракту загинуло 28 осіб, понад 200 отримали поранення.