Військові рф у Казахстані не хочуть воювати в Україні

14:19, 27.08.2022
Військові рф у Казахстані не хочуть воювати в Україні

Зараз в Казахстані знаходиться близько тисячі військовослужбовців рф з повним озброєнням і технікою (Фото ГУР Міноборони)

Військовий контингент росії, розміщений в Казахстані, відмовляється повертатися до місць постійної дислокації.

 

Так звані російські «миротворці» бажають лишатися у Казахстані, щоб не потрапити на війну в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України в суботу.

 

У ГУР зазначають, що формальна причина відмови - відсутність спеціального повітряного транспорту, який у повному складі задіяний у війні з Україною.

 

«Реально ж військові не хочуть поповнити склад окупаційного контингенту. Втім, командування РФ не залишає намірів повністю вивести війська з території Казахстану, введені туди в ході придушення січневих мітингів проти чинної влади», - йдеться в повідомленні.

 

Відзначається, що зараз в Казахстані знаходиться близько тисячі військовослужбовців з повним озброєнням і технікою, які дислокуються поблизу критичних об'єктів інфраструктури-аеродроми, військові полігони, нафтобази, космодром Байконур тощо.

 

Також, за даними ГУР, росія практично повністю вивела свої військові контингенти з озброєнням і технікою з території Таджикистану і Вірменії для участі у війні проти України.

 

Як повідомляла "УМ", президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в присутності путіна на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, сказав, що Казахстан не визнає незалежність так званих "ДНР" та "ЛНР".