Угорщина не планує скасовувати візи для росіян

19:36, 24.08.2022
Угорщина не планує скасовувати візи для росіян

Сійярто не бажає сваритися з росіянами, бо дешевий газ важливіший для уряду Орбана. (facebook.com/szijjarto.peter.official)

Офіційний Будапешт не планує запроваджувати візові обмеження для росіян чи ускладнювати процедуру видачі віз.

 

Як інформує Україна молода, про це глава МЗС Угорщини Петер Сійярто написав у  Facebook.

 

"Ми говорили про пропозицію, яка посилила б практику видачі європейських віз громадянам росії. Тут ми солідарні з позицією канцлера Німеччини і не плануємо вводити будь-які посилення або обмеження", - написав Сійярто за підсумками переговорів з естонським колегою Урмасом Рейнсалу.

 

Він також традиційно для горської політики згадав про енергетичні санкції  щодо рф: мовляв, вони нібито «шкодять Європі більше, ніж росії, тому їх посилення повністю суперечить здоровому глузду».

 

Як повідомляла «УМ», раніше глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав візові обмеження для росіян не дуже хорошою ідеєю. Він не підтримує пропозиції повністю заборонити в'їзд росіянам до країн-членів ЄС.

 

Зауважимо, що істерика росіян пов’язана не з втратою шопінгу в Мілані, а з тим, що це — глибокий ментальний удар. Вони вперше за останні 22 роки стикаються з тим, що силою не можуть нічого продавити. Всі розповіді про «залізну завісу» — це дурниці для лібералів. Вони (путін, лавров і так далі) могли хамити всьому світові, і їх боялися. А тут їх перестають боятися.