рф повинна припинити війну та вивести свої війська з території України - Макрон

17:02, 23.08.2022
рф повинна припинити війну та вивести свої війська з території України - Макрон

На Кримській платформі Макрон нагадав путіну про міжнародне право

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що росія повинна припинити військові дії та вивести свої війська з території України. 
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив на другому саміті Кримської платформи.
 
«Росія зробила вибір всупереч своїм зобов'язанням, які вона підписала ще 30 років тому. росія зробила вибір відійти від цих принципів. І ми вважаємо це слабкістю. Це стосується свободи всіх нас і миру в усіх частинах світу. Саме тому я вкотре закликаю росію припинити військові дії та вивести війська з території України», - наголосив Макрон.
 
Він зазначив, що вісім років тому рф окупувала частину території України, таким чином вона порушила фундаментальні норми міжнародного права.
 
«Я хотів би нагадати росії про її зобов'язання з дотримання міжнародного права. Рік тому ми збиралися і засудили анексію Криму. Україна обрала шлях дипломатії, тоді як росія обрала шлях війни. І знову вкотре порушила основи міжнародного права - розпочала повномасштабне вторгнення 24 лютого», - сказав Макрон.
 
Очільник Франції підкреслив, що його країна, ЄС та інші союзники України будуть підтримувати боротьбу Україну, бо це справедлива боротьба за суверенітет і територіальну цілісність. А також висловив захоплення боротьбою, яку веде Україна проти загарбників.
 
Як повідомляла УМ, раніше Президент України Володимир Зеленський  із президентом Франції Еммануелем Макроном обговорили питання постачання зброї, вивезення зерна і злочини рф.