Україна дасть потужну відповідь на ракетні удари рф 23−24 серпня - Зеленський

15:59, 23.08.2022
Україна дасть потужну відповідь на ракетні удари рф 23−24 серпня - Зеленський

Зеленський підтвердив загрозу збільшення кількості ракетних ударів РФ по Україні 23−24 серпня (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв потужну відповідь у разі збільшення кількості ракетних ударів російських військ на День Незалежності України.
 
Як інформує Україна молода, про це очільник держави заявив на спільній з Президентом Польщі Анджеєм Дудою зустрічі зі ЗМІ в Києві.
 
«Що буде робити Україна, якщо будуть бити по Києву? Те саме, що зараз. Для мене, як для Президента, упевнений, як для кожного українця, Київ, Чернігів, Донбас – усе це однакове. Там усі наші українці живуть. У Харкові, Запоріжжі. Відповідь така сама буде і в цих містах.
 
Будуть бити нас – будуть отримувати відповідь, потужну відповідь. Хочу сказати, що з кожним днем, думаю, ви це бачите в інформаційному просторі, з кожним днем ця відповідь буде наростати. Буде все сильніше та сильніше», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання про те, чи відомо йому про наміри рф збільшити кількість ударів по столиці у святкові дні.
 
Він зазначив, що володіє певною інформацією від української розвідки та іноземних партнерів щодо планів росії. «Наша розвідка працює з нашими партнерами. Ми їм вдячні за цю інформацію. Чи є загроза? Є загроза. Вона, я вважаю, щоденна, ця загроза.
 
Чи є якась додаткова інформація? Ми знаємо пріоритети по об'єктах інфраструктури або по державних інституціях, але я не бачу, щоб дуже щось змінилося. Починаючи з першого дня 24 числа (лютого – ред), росія постійно це робить. Чи можуть вони збільшити кількість цих ударів? Так, вони можуть це зробити на 23-24 число. Це вся інформація, яку я маю. Іншої інформації у мене немає», - сказав глава держави.
 
Як повідомляла УМ,  раніше Зеленський попередив співвітчизників про те, що цього тижня, коли Україна відзначатиме День Незалежності, росія може вдатися до особливо жорстоких дій, тож дуже важливо не поступатися ворожому тиску.
 
У вівторок, 22 серпня, Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва і привітав із Днем Незалежності. Він візьме участь у саміті Кримської платформи.